יקב נבו

היינות שלנו

את בקבוקי היין אנו מגדלים בכרם באהבה

בגובה של כ-700 מטר, נטועים גפנים בחלקות כרם ייחודיות המטופלות בקפידה. אזור זה הוא אידאלי לגידול ענבי יין, המשלב שמש חמימה, לילות קרירים, קרקע עשירה במינרלים וכמות משקעים מתאימה. הגפנים מטופלים בשיטת גידול מיוחדת, בה אשכולות הענבים מדוללים ומאווררים, דבר המאפשר מתן תשומת לב לכל אשכול ואשכול. בצורת גידול זו, מתקבל פרי מרוכז יותר, בעל טעם עשיר וצבעים עזים, המבטיח ייצור יינות איכותיים בעלי חלון שתייה ארוך. הענבים נבצרים בשעת בוקר מוקדמת עם הגיעם להבשלה פנולית ורמת בריקס רצויה.
אחרי מיון קפדני ביקב, עוברים הענבים תהליך הפרדה מהשדרות ומעיכה עדינה ומם לתסיסה של כ-5 שבועות במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה, תוך ערבוב תכוף של הקליפות עם התירוש למיצוי מרבי של הצבעים וטעמי הפרי. לאחר מכן עובר היין להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי שבמרתף היקב.
הפקת היין נעשית בעבודת כפיים וטכנולוגיה מתקדמת, המשלבת עולם ישן ועולם חדש.

בציר 2011

שנת 2011 נראתה שנה מבטיחה, אקלים ממוצע וכמות משקעים רצויה. ימי השרב אשר שפקדו את הכרם כחודש לפני הבציר גרמו לבריקס להגיע לרמה הרצוייה טרם זמנו. הפרי עדיין לא הגיע לרמת בשלות פנולית, אך בשל רמת הבריקס, הוחלט להקדים מעט את הבציר. למרות זאת, הופקו באותה שנה יינות נפלאים ביקב נבו, שעל אף הגוף הבינוני ניחנים בריחות ארומטיים נפלאים, טעמים עשירים וצבעים עזים. היינות התבגרו כ-18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי והושקעה בהם מחשבה רבה על מנת להתאימם לכל ארוחה.

בציר 2012

שנה זו היתה שנה מבורכת ונפלאה מכל הבחינות. טמפרטורה מושלמת כמות משקעים רצויה. מנות הקור שקיבל הכרם גרמו לגפן לשקוע בתרדמת עמוקה ולצבור כוחות כך שבזמן הלבלוב היא היתה במלוא עוצמתה. הפרי הגיע לרמת הבשלה אידאלית ולאיזון מושלם בין הבריקס והחומציות. הענבים נבצרו ידנית והובאו ליקב בשעת בוקר מוקדמת. התסיסה הקרה והארוכה גרמה למיצוי אופטימלי של צבע וטעם הפרי, והעניקה ליין עומק וגוף מלא.

בציר 2013