יקב נבו

אודות

על היקב…

אל כוס היין השקופה נמזג היין וממלא את החדר בניחוח הררי, ארומטי עדין. הצבע הוא בורדו עמוק צלול והטעם מתגלגל על הלשון בעונג. מדובר ביין מיוחד שמופק ביקב נבו, מרגישים היטב את הרי ירושלים שם הוא צמח.
בלב הרי יהודה שוכן יקב נבו המשלב אמנות יצירת יין "באהבה, נשמה ושמחת חיים".
יקב נבו – יקב בוטיק משפחתי ,כשר ,שהוקם בשנת 2002 וממוקם במושב מטע שבהרי ירושלים, אזור כפרי אשר גידלו בו גפן יין עוד מימי אבותינו. טרם מזיגת היין לכוס, הוא עובר מסע מרתק. מקורו בענבים איכותיים הגדלים בכרם נבו במושב מטע, אזור אידיאלי לגידול גפן יין, המשלב שמש חמימה ולילות קרירים, קרקע עשירה במינרלים וכמות משקעים מתאימה.
היקב מייצר כ- 7,000 בקבוקים בשנה ומתמחה בייצור יינות אדומים יבשים מזנים שונים- קברנה סובניון, מרלו, פטיט ורדו ועוד. משנת 2013 החל היקב בייצור יינות לבנים מענבי ויונייה, ורוזה מענבי קברנה סובניון.
בשנת 2010 , נטעה המשפחה בסמוך ליקב כרם יין מזן מרלו. מכרם זו מיוצרות סדרות ייחודיות ואיכותיות. מתן דגש על דילול הפרי, אוורור הכרם ושילוב טכנולוגיות מתקדמות, תורם לאיכות פרי גבוהה שמתבטאת בצבעים עזים וטעמים בשלים. היינות האדומים מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי כ 20 חודשים ומיוצרים בסדרות מוגבלות, מה שמאפשר ליינן להעניק מגע אישי בתהליך העשייה.


 

started

אז איך הכל התחיל…

יקב נבו התחיל כסיפור משפחתי מפתיע – בשנת 2002 זימנה לו יד הגורל את דודה לאה מכרמיאל שחלתה בסרטן והייתה צריכה לעבור טיפולים בבית החולים הדסה עין כרם. נבו ואיריס רעייתו הציעו לה לשהות בביתם למשך אותה שנה קשה. מכיוון שמדובר בדודה מיוחדת מזן נדיר, במהלך הטיפולים הכימותרפיים, היתה משכימה כל בוקר, מטפסת על עצי הזית לקטיף, מכינה כל ערב מאכלים מיוחדים ולחם בטאבון הביתי, ומארחת בשמחה משפחה וחברים בגינת המשפחה. כאשר הגיע זמן הבציר, סיפרה הדודה לנבו שהיא ובעלה חיים הכינו יין בבית, והציעה לו להכין יין. נבו פנה לכורם של במטע וביקש מעט אשכולות מהכרם. הוא נענה בשמחה. שלושת ילדיהם של איריס ונבו עטו שקיות ניילון לרגליהם ודרכו על הענבים שנבצרו בתוך גיגיות גדולות. וכך, במיכל פלסטיק פשוט, במקלט נטוש משנות החמישים שנמצא בשטח המשפחה, הפיקו יין נפלא.
לאחר שנה החלימה הדודה ובהתרגשותה אמרה לבני הזוג שהעיסוק ביין בשמחה ובאהבה, תרם להחלמתה. נבו הבין שבקבוק אחד הוא סימן מעולה לבאות והחליט להמשיך את העשייה.
"הוא התחיל לקרוא חומר בנושא, ללמוד ולהשתלם בארץ ובחו"ל, ובמהלך הזמן הפך התחביב למקצוע," מספרת איריס, רעייתו ושותפתו ליקב. "לנבו יש נפש של אמן, ואין ספק שביצירת היין מורגשת הנתינה והאהבה העצומה שמושקעת בו".
עם הזמן, הפך המקום ליקב בוטיק אוטנטי והמקלט הנטוש למרתף בו מאוחסנות חביות היין.
ביקב מתבצעים סיורים מודרכים על ידי היינן.

 

על היינן

"גידול בקבוקי היין מתחיל בכרם…"
נבו חזן, בן 46 נשוי ואב לשלושה. איש אדמה, דור שלישי למשפחת חקלאים ממייסדי מושב מטע.
בתחילת דרכו החל לייצר יין כתחביב בעקבות סיפור משפחתי מרגש. עם השנים הפך התחביב לאהבה גדולה לעולם היין, במהלכן למד והשתלם נבו בארץ ובחו"ל.

האני מאמין שלי
התמקדות במטרה, התמדה ואמונה – הם הנוסחה להצלחה.
"כיינן ובעליו של היקב, ניתנה לי הזכות לייצר יין, תוך הקפדה חסרת פשרות, הבאה לידי ביטוי בייחוד בעבודה בכרם. השלב הראשון הוא בחירת קרקע והתאמתה לכל זן וזן. בהמשך, גידול הגפנים בשיטה ייחודית המאפשרת שליטה מרבית על איכות הפרי, כך שבעת הבשלתו, מגיע הפרי לרמת סוכר וחומציות מאוזנת, מה שמקנה חומר גלם ברמה גבוהה ויצירת יינות עם חלון שתיה ארוך".
"אומנות יצירת היין, באהבה, נשמה ושמחת חיים"
בקרו אותנו בפייסבוק

2